Lys våken - en adventsnatt i kirken


Den beste kvelden i mitt liv, sa Lasse (11) etter å ha vært med på Lys våken – en natt i kirken. Tusenvis av barn overnatter i kirken i adventstiden.

I år var Hidra menighet først ute med å gjennomføre Lys Våken allerede i oktober.  Første helgen i advent, den 2.- 3. desember, planlegges det Lys Våken i Bakke og Flekkefjord kirke. (Gyland menighet skal ikke arrangeres Lys Våken i år, men inviterer to årskull i 2024)

De tre menighetene har litt forskjellig opplegg, men i alle menigheten samles vi lørdag ettermiddag til et variert program. På programmet står lek, gudstjenesteverksted, utforsking av kirka og alle dens hemmelig rom, god mat, godteri, og ikke minst overnatting i kirken!

På Sira avsluttes kvelden med beach party i bassenget på Sira skole.

I Flekkefjord må deltagerne ta et vanskelig valg: De må velge om de vil rappellere ned på utsiden av kirketårnet, eller om de vil bruke trappen ned igjen. Begge deler er modige og gode valg. 

På søndag spiser vi frokost sammen før vi øver til gudstjenesten som begynner kl. 11.00. På gudstjenesten deltar Lys Våken barna med drama, sang og praktiske oppgaver.                                 

Lys Våken handler ikke om at vi skal være oppe hele natten, men våkne for det som skjer rundt oss. Vi skal være Lys Våkne for hverandre, for Gud, og for oss selv.

Invitasjon er sendt ut til alle medlemmer, men kjenner du et barn som ikke har fått invitasjon er det bare å invitere han eller henne med. Alle barn født 2012 er hjertelig velkommen i Flekkefjord kirke, og 2013 kullet er invitert til Bakke kirke!

For mer informasjon kontakt kirkekontoret eller Randi Bø Osen tlf. 91178470.

Tilbake