Flekkefjord kirke 2. oktober


Vest Agder Kammerkor og Vanse Guttekor Deo Gloria 
og korsangere fra prosjektet Messias for alle

Händels Messias i Lister - Messias for Alle!”

Det er lenge siden Händels Messias har vært fremført i Lister med lokale sangkrefter. Vest-Agder kammerkor valgte å gjøre noe med dette i forbindelse med sitt 30-års jubileum i 2020. Alt var klart tidlig i mars, men Norge ble stengt 10 dager før konserten. Tre nye forsøk gjennom 2020 og 2021 ble kullkastet av smittevernstiltak. Men nå gleder kammerkoret seg til å fremføre dette storverk her i Lister 1. og 2. oktober 2022. Fremføringen blir i samarbeid med Vanse Guttekor—Deo Gloria og flere sangkrefter fra regionen i samarbeid med prosjektet Messias for Alle!”

Til dette prosjektet har korets dirigent satt sammen et skjønnsomt utvalg av de mest kjente kor- og solopartier til en fremføring på litt over en time. Med seg på orgelet har korene fått en av Sørlandets dyktigste organister, Ian M. Richards. De har også fått med tre dyktige solister som har sunget sammen med Vest-Agder kammerkor som tenåringer og som voksne, både som solister og som korsangere. I samarbeid med Ung kirkesangs nasjonale prosjekt SiNGING TOGETHER before we meet” har Vest-Agder kammerkor lagt tilrette for at flere barn og ungdom fra regionen kan være med på noen av satsene. Agder fylkeskommune har bevilget penger til dette arbeidet. Vi håper på denne måten å vekke interesse for klassisk akustisk korsang blant alle generasjoner.

Velkommen med på Händels Messias i Lister — “Messias for Alle! Ta gjerne med hele familien—både unge og gamle. Bli med og dele kirkens kulturarv også her i Lister.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bryan Breidenthal, dirigent

Tilbake